perjantai 18. heinäkuuta 2014

Jäätelöä, pitsaa ja jiu jitsua

Oí galera!

Eli moro jäbät. Ei olla keritty päivittää blogia, ku ollaan oltu koko ajan liikkeessä. Arkena päivät on venyneet monesti yli puolen yön, eikä kämpillä tuu vietettyä paljoa aikaa. Päivisin ois aamutreenin ja lounaan välissä aikaa kirjoittaa päivityksiä, mutta on ollu niin kauniita päiviä, että ollaan oltu mielummin puistossa tms.
Tänään on ollu sadepäivä, niin nyt on pystyny kirjottamaan ja kahdeksas päivitys, arvokas kulttuuriteko, on tosiasia.

Käytiin ominpäin seikkailemassa kylillä yks päivä. Ajeltiin bussilla noin tunnin verran ristiin rastiin São Pauloa ja ihmeteltiin mihin jäätäis. Täällä on kaikki julkiset saman hintasia (3 realia) oli matka kuinka pitkä tahansa. (ja opiskelijalle puoleen hintaan tietty.) Löydettiin pian ittemme Koralin myyntipisteestä, ja sieltähän tarttui tavaraa huokeaan (bullsheet se mitään huokeaa ollut, mutta laadukasta!) hintaan. Illan päätteeksi kävimme syömässä vaatimattomasti paikallisessa croisantti-ravintolassa. Seuraavassa videomateriaalia illan tapahtumista:
Seuraavana päivänä mentiin sitten Bruninhon ja hänen tyttöystävän, Elainen kanssa syömään São Paulon parhaaseen pitsaravintolaan, Braziin. Paikallisilla on vahva uskomus, että São Paulo on maailman pitsapääkaupunki. Suhtauduin kovin skeptisesti tälläisiin väätteisiin (olenhan sentään Oulusta kotoisin), mutta aloin olla toiveikas, kun astuimme sisään Braziin. Jumalainen pitsan tuoksu täytti sieraimeni ja näin suuret, puulla lämmitettävät pitsauunit ruokasalin seinustalla. Meidät ohjattiin pöytään ja tilasimme neljä erilaista pitsaa, jotka jaoimme keskenämme.
Olis tehny mieli tilata viideskin pitsa, mutta arttu oli järjen äänenä ja rauhoitti tilanteen.
Pitsa oli kyllä hyvää, ehkä paras pitsaelämys tähän astisen elämäni aikana. Pitsat olivat jotain pannupitsan ja perinteisen italialaistyylisen pitsan väliltä, paikallisin täyttein ja juustoin höystettynä. Ens vuonna pitää lähtä varmaan Roomaan maistelemaan pitsoja, niin saadaan selvyys pitsakuninkuudesta.

Ruokapäivityksistä huolimatta ollaan myös treenattu paljon. Salilla tulee vietettyä pitkiä päiviä ja meillä piti oikeastaan vähän rauhottaa treenitahtia, ku alko mennä liian kovaa. Piti ottaa pari päivää lepoa ja käytiin biitsillä. (siitä tulee päivitys erikseen!) Parin päivän relaaminen auttoi ja nyt pystyy taas jumppaamaan kunnolla.

Aamuvirkut liikkeellä.
Ollaan aika paljon tutkiskeltu ja kateltu kaikkia mahollisia positioita läpi vähän pienemmällä porukalla varsinaisten treenien ulkopuolella. Tänään oli sellanen päivä myös. Katottiin vaihtoehtoja double under passin puolustamista ja siitä jatkotilanteita. Tilanteiden pilkkominen osiin tuntuu nyt helpommalta kun on 5 viikkoa hengittänyt ja elänyt jiu jitsua. Oikeastaan ymmärrys koko touhusta on ottanut ison harppauksen eteenpäin täälläolon aikana. Ei tarvi pyytää rahoja takaisin. Seuraavassa pätkässä ystävämme Bruninho kertoo terkut ja näyttää pari tekniikkaa suljetusta guardista. (tested ´n proven)

Loppuhuipennuksena näytän Ossin pyynnöstä olkapääjumpan lämmittelyrutiinin. Suosittelen kaikille jujiteiroksille olkapäiden huoltamista. Painojen nostelu voi olla pelastuksesi.
Ensi kerralla kuvaa ja videota rannalta ja viidakosta Camburin alueelta. Päästiin ekaa kertaa kosketuksiin luonnon kanssa ja kyllähän se vähän erilaiselta näytti kuin Ranualla. Mutta siitä lisää ensi kerralla, nyt täytyy lopetella ja mennä nukkumaan. 

Boa noite.

-Tuomas

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti