perjantai 27. kesäkuuta 2014

Jiu jitsu world wide

Tässä päivityksessä pohdin näkemyksiäni siitä, miten Jiujitsu muuttuu, kun paikkakunta vaihtuu. En nyt puhu Oulu - Lahti vaihdoksesta, vaikka pieniä eroja siitäkin jo löytyy. Lämpimät terveiset ukkeleille (tarkoittaa myös naispuolisia) molempiin kyliin!

Jo ensimmäisissä treeneissä huomasin, kuinka tärkeitä ensimmäiset gripit ovat. Tottakai olen tiennyt sen jo pitkään, että omat otteet on tärkeät, mutta täällä se korostuu. Näiden prässääminen ja puolenvaihdot on todella teknisiä. Ei nää yhtään vahvempia ole, päin vastoin, (paitsi Claudio, kts edellinen postaus) mutta lantio smäshätään heti jos annetaan siihen pienintäkään mahdollisuutta. Siitä jatkumo on yleensä armoton crossfeissaus ja hetken kuluttua möllötellään alla sivuhallinnassa.
Kuva ei liity teema-aiheeseen mitenkään. Laitoin sen siksi, koska paineista ei ollut kuvia ja onhan tämä nätti näkymä.
Rollit alkavat täällä vauhdikkaammin kuin Suomessa, ja liike on hyvin dynaamista. Näin ollen, otteiden hakeminen on hyvin paljon erilaista kuin Suomessa. Mutta sitten kun otteet saa kiinni, niin olo tuntuu vahvalta, ja usein pääsee toteuttamaan omia temppuja. Se on kans täällä jännä huomata, että noin 90% ei suostu vetäämään guardiin. Jos halutaan päälle, niin pitää viedä ukko nurin tai sweepata se. Täällä on ainoastaan muutama "Guardeiro", eli guardin pelaaja.
Arttu, Léo (yksi harvoista ahnaista selänhakijoista) ja mie.

Toinen huomionarvoinen seikka on se, että täällä ei haeta kovin ahnaasti selkää. (Terveiset  Lahteen!) Mielummin pidetään armoton pressure ja haetaan sivuhallintaa, mounttia tai lopetuksia. Mustat vyöt hakee rannareita ja ihmeellisiä käsilukkoja melkein mistä positiosta tahansa. Muutenkin tekniikkavalikoima on todella laaja, eikä nää pelaa täällä mitään tiettyä guardia välttämättä. Yhden rollin aikana saatetaan käydä esim half,- spider,- x,- ja butterfly guardissa.

Me ollaan oikeestaan treenattu ainoastaan kisaryhmän treeneissä ja siihen päälle muutamissa myöhäisillan treeneissä. Sparrattua tulee tosi paljon, joka aamu vähintään 4x8 min ja illala on käydään sit drillaustreeneissä tai 18:30 treeneissä. Niissäkin painitaan yleensä vähintään 40 minuuttia. Ens viikolla aateltiin käydä testaamassa vaparitreenejä ja nogitreenejä. Viikolla tulee treenattua 1-4 kertaa päivässä, ja viikonloppuna kerran päivässä. Sunnuntait ollaan tähän mennessä lepäilty ja joogailtu.

Maustekierrokseksi tarjoilemme tekniikkakornerisssa pari nättiä lopetusta. Tällä kertaa vieraana Demian Maia blackbelt Tonyão.



Ens kerralla tulee luultavasti iso ruokapäivitys Artun tarjoamana! Ollaan syöty hyvin ja käyttäydytty hyvin. Kaikki on hyvin.

Peace out

-Tuomas

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti